Svar till de vanligaste frågorna

Hur mycket kostar det?

Priset för fotograferingen är från 950 kr och bilderna är utöver det. Läs om fotograferingspriserna här. Priset på varje bildbeställning är unik då alla kunder har olika smak och förutsättningar. Slutpriset varierar från 4 000 kr – 25 000 kr men ligger oftast mellan 4 000-12 000 kr.  De flesta av mina kunder beställer en imagebox eller 1-4 tavlor och tillsammans med alla digitala filer. I slutändan kan din beställning blir lika mycket som en ny iphone eller en TV-apparat. Tänk att du kommer att njuta av dina tavlor eller album i många år efter elektroniken har lämnats in till återvinningen.

Du binder inte upp dig till något i förväg. Du får se dina bilder och exempelprodukter innan du bestämmer någonting! Du kan läsa om priser för våra bilder, tavlor, standouts osv här.

Ingår digitala filer?

Vid köp av tavlor från 20×30 cm (A4) så ingår en digital kopia av tavlans bild så du kan göra egna kopior till släkt och vänner. Du kan naturligtvis beställa alla digitala filer om du önskar. Inga digitala filer ingår i fotograferingspriset.

Hur lång tid tar fotograferingen? Hur många bilder får vi välja mellan?

Mina fotosessioner tar oftast runt 40-50 minuter i studion. Om det är bara baby, eller familj med ett barn är vi oftast klara tidigare. Mitt mål är att få så stor variation i bilderna med olika uttryck och set-ups som möjligt innan era barn tröttnar. Fotograferar jag en flerbarnsfamilj så rekommenderar jag att du satsar på en uppsättning av kläder. Då kan vi fokusera på att skapa porträtt på alla enskilt i familjen, syskonbilder, familjebilder samt om tiden räcker till även föräldrabilder med varje barn. Är det bara en bebis så brukar vi hinna med 1-2 kläduppsättningar samt lite halv-nakenfis bilder. Jag tar så klart familjebilder och föräldrabilder med. Jag kommer att visa dig 20 färdig redigerade bilder på din bildvisning (10-12 stycken från en mini-session).

Får syskon vara med?

Absolut! I de vanliga 1-timmars barn/familjefotograferingar är upp till 4 syskonbarn välkomna. Allt beror på barnens ålder och deras humör på dagen. En familj med 4 barn behöver nog mer tid (mot tillägg) om vi ska hinner med syskon och familjebilder. Med våra konstnärliga gravidfotograferingar kan barn få vara med en stund. Vid nyföddfotografering finns det ett pristillägg för syskonfotografering. Med både gravid- och nyfödd-fotografering, rekommenderar jag att en annan vuxen är med för att ta hand om syskon när vi är klara med just deras bilder så vi kan fokusera på fotografering av mamma och den lille bebisen. Syskonfotografering med barn runt 1 år är en utmaning. Det är mycket lättare för alla inblandade att ta syskonbilder innan lillan har lärt sig går: när hon kan sitta stabilt men innan hon kryper!

Vad händer om barnen blir sjuka? Får jag boka om?

självklart! Tveka inte att höra av dig om barnen blir sjuka så att vi kan boka om tiden. Det blir aldrig riktigt bra med snoriga eller febriga barn. Det ska vara en rolig upplevelse och vackra bilder för hela livet. Hellre bokar vi om än att du får bilder som inte spegla ditt glada barn.

Hur lång väntetid har ni?

2-6 veckor beroende på årstid. Vänta inte att boka tills din bebis är född, eller din bebis kan sitta själv, för att boka din tid hos mig. Boka innan!  Risken finns annars att väntetiden gör att du missar just den milstolpe du vill ha på bild.

Hur bokar vi?

Slå mig en signal! Du når mig vardagar mellan kl 09:00-15:00 på 0760501808. Då jag brukar boka mina fotograferingar och bildvisningar innan lunch är jag oftast lättast att nå på telefon efter lunch. Är det utanför vanliga tider just nu så kan du fylla i informationen på kontakta oss sidan så återkommer jag till dig! Jag försöker slå dig en signal inom några dagar men under högsäsong kan det ta upp till en vecka och jag tackar för ditt tålamod. Du är naturligtvis välkommen att ringa även om du har lämnat dina uppgifter.  De uppgifter du lämnar via hemsidan behövs OM vi ska fortsätta med en bokning, men oroa dig inte, jag bokar inget tills vi har pratat.

Har du en tid på dagen där det är lättast att nå dig kan du ange det i formuläret. Jag ska försöka ringa upp dig då om jag kan.

Hur betala vi?

Innan din fotografering betalar du fotograferingsavgiften via faktura som jag mejlar tillsammans med din bokningsbekräftelse.  Denna avgift är för att säkerställa din bokade tid och ska vara betald innan fototillfället. Du kan betala via dina bank med BankGiro eller med kort via en säker onlinebetalning.

När får vi se bilderna?

Efter din fotografering får du en komplett produktkatalog och prislista att ta med dig hem så ni kan, i lugn och ro, prata ihop er och diskutera vad ni vill göra med era bilder. Du kommer tillbaka till studion 1-2 veckor senare för att välja ut era favoriter och beställa i det format ni vill.  Välja du en imagebox eller styckevis bilder från en imagebox med ramar kan du ta dessa hem med dig direkt från din bildvisning! Andra produkter är mot beställning.

Vad ska vi ha för kläder?

När vi bokar din fotograferingstid på telefonen kommer vi även prata om kläder så du får tips om vad blir bra på bild! Om det finns flera barn i familjen räcker en uppsättning kläder men är det bara ett barn hinner vi med ett ombyte.

Har ni rekvisita och kläder?

Ja. All rekvisita du ser i bilderna på hemsidan är mina. Jag har ett väldigt fint sortiment av pallar, korgar, stolar, fällar osv. Jag har ett litet men lyxigt sortiment av lånekläder för barn mellan 2-10 år. Jag har något mer för flickor än till pojkar. När vi pratar på telefon så kommer vi prata om kläder. Du får hjälp!

Vilka produkter är mest populära?

Mina mest älskade produkter de sista åren har varit mina imageboxar och mina standouts. Under det sista året ser jag att folk beställer större tavlor med allt mer ordentliga inramningar. Jag får ett kontinuerligt uppdaterat sortiment av exklusiva handgjorda träramar som passar dagens inredning.

Det kostar ganska mycket. Varför då?

Mina priser reflekterar efterfrågan, kvalité på fotografi, produkt och den service jag erbjuder. För det mesta har jag en 3-6 veckors väntetid för en fotografering då jag tar bara ett begränsat antal bokningar varje månad. Detta för att erbjuda en personlig service till mina kunder. Jag satsar mycket tid med mina kunder och deras beställningar, men även i min egen utveckling med en kontinuerlig törst för inspiration, ny rekvisita och fotoprodukter. Alla mina produkter är av den finaste kvalité som finns på marknaden. Allting är arkivbeständigt vilket betyder att med rätt behandling ska bilderna hålla hela livet ut. Mina produkter är äkta hantverk: Mina träramar är handspikade och böckerna och albumen är handbundna. Jag har bara det yttersta av kvalitetsprodukter.

I slutändan kostar din beställning som en TV eller iPhone. Dessa saker byter du ut med täta mellanrum medan bilderna kan åtnjutas hela livet och i nästa generation.

När är sista fotograferingstiden inför jul?

fotograferingar måste sker senaste 8:e december för att kunna garantera leverans inför jul. Jag fotograferar 1-2 veckor innan dess och med tanke på att jag oftast har en längre väntetid vid denna årstid är det bra att vara i kontakt redan i september/oktober så du får en chans att boka en tid som passar dig med utrymme för ombokning i fall av sjukdom.

Stänger ni för sommaren?

Ja. Jag stänger 5 veckor över sommaren. Detta gör att mina tider när jag kommer tillbaka i slutet av juli/börjar av augusti fylls på snabbt; särskilt eftersom familjer med barn i skolåldern vill passa på att ta sina bilder innan den obligatoriska skoltiden startar. Vill du ha utomhusbilder på sensommaren rekommenderar jag att du bokar redan i juni.

Menu