Nyföddfoto

Dessa 2½ timmars sessioner är särskilt för nyfödda bebisar upp till 4 veckor gamla. Vanligtvis vill jag fotografera nyfödda mellan 5-10 dagar gamla men jag förstår att ibland går inte allting som planerat!  Fokuset i dessa sessioner är på den nykomna lilla bebisen. Under den första tiden och din bebis är mer lätt poserad då hon sover djupt och kroppen fortfarande är formbar och hopkrupen som den varit i magen. Redan 1-2 veckor senare har din bebis blivit starkare, mer vaken och kanske börjar den få lite ont i magen och hormonprickar brukar visa sig. Vi får fina bilder även då men kanske mindre poserade.

Önskar du dig familjebilder/syskonbilder tillsammans med det nyfödda barnet tillkommer ett tillägg på 600 kr.  Om den äldre syskon är under 3 år rekommendera vi att ni vänta med syskonbilderna tills barnen har knytet till varandra och den lille kan sitta själv som oftast sker i 6-8 månaders åldern (Det bästa åldern för syskonbilder). Jag har ett stort sortiment av bakgrunder och fotorekvisita särskilt för nyföddfotograferingar som wraps, pannband, filtar, hinkar och skålar! Du behöver inte ta med någonting förutom det vanliga skötväskan. Bebisen kommer fotograferas huvudsakligen i en täckt blöja eller naken.

I min 160 kvm fina studio finns allt som behövs för en lyckad fotografering; rätt värme, fåtölj och soffa för amning, mikro för att värma mat, skötbord osv. Det finns ett stort utbud av rekvisita att låna, allt för att skapa vackra porträtt på din nya familjemedlem och hela familjen tillsammans. Då jag bara tar ett begränsat antal fotograferingar varje månad är det oftast ca 2-4 veckors väntetid och därför extra viktigt att preliminärboka din tid redan innan bebisen kommit till världen! Annars kan jag inte garantera en tid för din nyföddfotografering innan din bebis fyller 2 veckor. Tiden går så himla fort i början och det händer mycket för dig och din lilla bebis.

Fotograferingsavgiften

1 500 kr

Fotografering ta upp till 2½ timmar och sker på vardagar. Fokuset i dessa sessioner är på den nykomna lilla bebisen.

Det ingår inga bilder, filer eller produkter i fotograferingsavgifterna. Dessa köper du separat vid din bokade bildvisning som sker 1-2 veckor efter din fotografering (ser nedan). Du kan läsa mer om bildpriser här.

Det som ingår i fotograferingsavgiften

Planering av ditt fotografering, telefonrådgivning om kläder osv.

Fotografering

Lån av rekvisita i studion

Personligt bildvisningsmöte i studion

Det ingår inga bilder, filer eller produkter i fotograferingsavgifterna.

Kontakta mig för att boka!

 FAQs

Hur går fotograferingen till?

Mina fotosessioner tar oftast runt 2-2½ timmar i studion (en halv timme till om vi ska ta familje/syskonbilder). När din bebis har somnat (efter hon har fått en bra måltid och lite kärlek från er) kan jag lägga henne på min särskilt nyföddfotograferings station där jag kan posera henne i de olika positioner. Några bebiser poseras lätt, andra är lätt störde. Några bebisar älskar att ligger på magen och andra inte. Jag 'lyssna' till din bebis så hon är altid bekväm.

Mitt mål är att få så stor variation i bilderna med olika setups med din bebis sovande och vaken. Jag har allt som behövs.

Jag kommer att visa dig runt 20 färdig redigerade bilder på din bildvisning.

Få syskon vara med?

Absolut!

Vid nyföddfotografering kostar det 600 kr extra att ha extra tid (30-40 minuter) till familje och syskonbilder. Syskonet måste då vara minst 3 år. Med både gravid- och nyföddfotografering rekommenderar jag att en annan vuxen är med för att ta hand om syskon när vi är klara med just deras bilder så vi kan fokusera på fotografering av mamma och den lille bebisen. 

Vad händer om barnen blir sjuka? Får jag boka om?

Självklart!

Tveka inte att höra av dig om barnen blir sjuka så att vi kan boka om tiden. Det blir aldrig riktigt bra med snoriga eller febriga barn. Det ska vara en rolig upplevelse och vackra bilder för hela livet. Hellre bokar vi om än att du får bilder som inte spegla ditt glada barn.

Hur mycket kostar det?

Priset för fotograferingen är från 1 500 kr och bilderna är utöver det.

Priset på varje bildbeställning är unik då alla kunder har olika smak och förutsättningar. Slutpriset varierar från 4 000 kr – 25 000 kr men ligger oftast mellan 4 000-12 000 kr.  De flesta av mina kunder beställer en imagebox eller 1-4 tavlor tillsammans med alla digitala filer. I slutändan kan din beställning blir lika mycket som en ny iphone eller en TV-apparat. Tänk på att du kommer att njuta av dina tavlor och album i många år framöver så det är en investering för lång tid framöver. (Långt efter din senaste TV-aparat eller iphone har lämnats in till återvinningen.)

Du binder inte upp dig till något i förväg. Du får se dina bilder och exempelprodukter innan du bestämmer någonting och du beställar bara det du älskar!

Ingår digitala filer?

Vid köp av tavlor från 20×30 cm (A4) så ingår en digital kopia av tavlans bild så du kan göra egna kopior till släkt och vänner. Du kan naturligtvis beställa alla digitala filer om du önskar. Inga digitala filer ingår i fotograferingspriset.

Hur bokar vi?

Slå mig en signal!

Du når mig vardagar mellan kl 09:00-15:00 på 0760501808. Är det utanför vanliga tider just nu så kan du fylla i informationen på kontakta oss sidan så återkommer jag till dig! Jag försöker slå dig en signal inom några dagar men under högsäsong kan det ta upp till en vecka och jag tackar för ditt tålamod. Du är naturligtvis välkommen att ringa även om du har lämnat dina uppgifter.  

De uppgifter du lämnar via hemsidan behövs OM vi ska fortsätta med en bokning, men oroa dig inte, jag bokar inget tills vi har pratat.

Har du en tid på dagen där det är lättast att nå dig kan du ange det i formuläret. Jag ska försöka ringa upp dig då om jag kan.

Hur betalar vi?

Innan din fotografering betalar du fotograferingsavgiften via 10-dagars faktura som jag mejlar tillsammans med din bokningsbekräftelse.  Denna avgift är för att säkerställa din bokade tid och ska vara betald innan fototillfället. Du kan betala via dina bank med BankGiro eller med kort via en säker onlinebetalning.

Dina bilder/produkter betalas på samma sätt vid din bildvisning. Du har även möjlighet till 30-dagars faktura eller räntefritt delbetalning via Svea Ekonomi.

När får vi se bilderna?

Efter din fotografering får du en komplett produktkatalog och prislista att ta med dig hem så ni kan, i lugn och ro, prata ihop er och diskutera vad ni vill göra med era bilder. Du kommer tillbaka till studion 1-2 veckor senare för att välja ut era favoriter och beställa i det format ni vill.  

Välja du en av mina all-inklusiv paket där Love Notes ingår, kan du ta hem dina Love Notes och digitala filer direkt från din bildvisning! Andra produkter är handgjort mot beställning.

Vad ska vi ha för kläder och rekvisiter med oss?

När vi bokar din fotograferingstid på telefonen kommer vi även prata om kläder så du får tips om vad blir bra på bild! Du får även ett dokument med din bekräftelse email så du kan ta det en gång till i lugn och ro. 

Om det finns flera barn i familjen räcker en uppsättning kläder (då hinner vi även med familje och syskon bilder innan de blir trötta) men är det bara ett barn hinner vi med 1-2 ombyten.

Alla rekvisita du ser i bilderna på hemsidan är mina. Jag har ett väldigt fint sortiment av pallar, korgar, stolar, fällar osv. Jag har ett litet men lyxigt sortiment av lånekläder för barn mellan 2-10 år. Jag har något mer för flickor än till pojkar. När vi pratar på telefon så kommer vi prata om kläder. Du får hjälp!

Menu