Fotograf Terri Lindholm

Barn och familje-fotografering i studio

Barn och familjefoto i studio

Vilken stil gillar du bäst?

Klassiska eller busiga livsfulla bilder?

Vilken stil gillar du bäst?

Klassiska eller busiga livsfulla bilder?

Vid ett barn och familjefotografering skapa vi en series bilder med lugna tidlösa porträtt men även lekfulla spontana bilder! När jag fotograferar utgår jag från vem ni är; är det lugna blygga barn jag möte eller sprallig energiska barn kommer bilderna spegla det! Vi kommer ta porträtt på barnen själva, syskonfoto och/eller som familjefoto.

 

När jag tar gruppfoton lägga jag fokus på relationen er emellan.... att skapa en bild av vem ni er tillsammans. Jag vill gärna fånga en pappas stolt blick på sin dotter eller en mysig stund mellan mamma och bebisen. Dessa känslor förevigat på bild hjälpa oss återupplever våra känslor av denna tid när barnen har blivit stora!

 

I studion finns det flera bakgrunder (några stora handmålade) i olika naturfärgar och olika storlekar - svart, vit, brun, beige, grå, grågrön, blå, rost och även någon blommig :) Det finns även en fin sortiment av rekvisita att sitta på - pallar, stolar, lådor. Fina päls/mattor finns även för bilder som tas sittande på golvet för mys och en färgklick. Det finns även en lite med vacker sortiment av klänningar att låna för tjejer mellan 2-10.

Barn i skolåldern är oftast mer samarbetsvilliga och vi kan skapa bilder med hjälp av posering och mer avancerade ljussättningar. Vi kan skapa porträtt som kommer se ut som målningar! Det samma gäller även bebisar innan de blir för rörliga :)

 

Äldre barn klarar även att vara uppe senare på kvällarna så du kan istället satsa på utomhus fotografering i naturen i det vackra kvällsljuset!

Barn av 10 år och äldre har oftast mer att säga om hur de vill bli fotograferat så vi kan gärna ta in deras idé. Tjejerna vill oftast blir stylade i håret, kanske lite smink och speciella kläder - kanske en fineart fotografering skulle passa bra?

 

Priser & Bokning

Priser & Bokning

Fotograferingsavgift

1200 kr

 

Priset ovan gäller på vardagar. Helgpriset är 1500 kr och gäller även röda dagar. Inga bilder ingår i fotograferingsavgiften. Alla bilder köps separat.

 

I fotograferingsavgiften ingår:

  • Planeringen inför fotograferingen utifrån dina önskemål via mail eller telefon
  • ca. 30-45 min fotografering i studion
  • Lån av rekvisita (fällar, korgar, leksaker, filtar etc)
  • Fri ombokning vid sjukdom
  • Webbshop/webbgalleri tillgänglig i 7 dagar där du väjla ut de bilder du vill köpa
  • Erbjudande med rabatterade bildpaket finns vid köp i webbshopp/ webbgalleri.

Läs mer om priserna och hur det går till här.

Jag vill boka, hur gör jag?

 

Du bokar genom att kontakta mig med via formuläret nedan :)

 

Kom gärna med förslag på några dagar som kan passa dig så underlättar det vid bokning. Fototiderna finns vardagar samt samt lördag förmiddagar. Sena eftermiddagstider finns bara vissa veckodagar.

Fotograferingsavgiften

950 kr

Jag fotograferar i studion och tar porträtt på varje barn samt syskon eller familjebilder (max 4 syskon). Jag vill kunna visa dig så mycket variation som möjligt utifrån dina önskemål. Fotograferingen tar upp till 1 timme och sker vanligtvis på vardagar (helger: +550 kr). Vill du istället fota utomhus går det naturligtvis bra. Läs mer om mina utomhus sessioner.

Mini sessioner

500 kr

Fotografering av 1 barn i 10-15 minuter. Vi fotograferar med de kläder barnet ha på sig när ni kommer. Fotografering sker bara på vardagar i studion eller ute visa dagar i månaden.

 

Bildpriser

Det ingår inga bilder, filer eller produkter i fotograferingsavgiften. Dessa köper du separat vid din bokade bildvisning som sker 1-2 veckor efter din fotografering (se nedan). Du kan läsa mer om bildpriser här.

 

Det som ingår i fotograferingsavgiften

Planering av din fotografering, telefonrådgivning om kläder osv.

Fotografering

Lån av rekvisita i studion

Personligt bildvisningsmöte i studion

Resa till eventuell utefotograferingsplats inom Tullinge

Det ingår inga bilder, filer eller produkter i fotograferingsavgifterna.

FAQs

Hur går fotograferingen till?

Mina fotosessioner tar oftast runt 40-50 minuter i studion. Om det är bara baby, eller familj med ett barn är vi oftast klara lite tidigare.

Mitt mål är att få så stor variation i bilderna med olika uttryck och set-ups som möjligt innan era barn tröttnar. Fotograferar jag en flerbarnsfamilj så rekommenderar jag att du satsar på ett uppsättning av kläder. Då kan vi fokusera på att skapa porträttbilder samt syskon/familje-bilder som passar ihop.

Är det bara en bebis så brukar vi hinna med 1-2 kläduppsättningar samt lite halv-nakenfis bilder. (1 klädesuppsättning för mini session).

Jag kommer att visa dig 20-40 färdig-redigerade bilder på din bildvisning (10-15 stycken från en mini-session).

Får syskon vara med?

Absolut!

I vanliga 1-timmars barn/familjefotograferingar är upp till 4 syskonbarn välkomna. Syskonfotografering med barn runt 1 år är en utmaning. Det är mycket lättare för alla inblandade att ta syskonbilder innan lillan har lärt sig gå. Jag rekommenderar därför att ta dessa syskonbilder när bebisen är runt 6-8 månader: när hon kan sitta stabilt men innan hon kryper!

Med både gravid- och nyfödd-fotografering, rekommenderar jag att en annan vuxen är med för att ta hand om syskon när vi är klara med just deras bilder så vi kan fokusera på fotografering av mamma och den lilla bebisen. Vid nyföddfotografering kostar det 600 kr extra att ha extra tid (30-40 minuter) till familje och syskonbilder. Syskonet måste då vara minst 3 år.

Vad händer om barnen blir sjuka? Får jag boka om?

Självklart!

Tveka inte att höra av dig om barnen blir sjuka så att vi kan boka om tiden. Det blir aldrig riktigt bra med snoriga eller febriga barn. Det ska vara en rolig upplevelse och vackra bilder för hela livet. Hellre bokar vi om än att du får bilder som inte speglar ditt glada barn.

Hur mycket kostar det?

Priset för fotograferingen är från 950 kr och bilderna är utöver det.

Priset på varje bildbeställning är unik då alla kunder har olika smak och förutsättningar. Slutpriset varierar från 4 000 kr – 25 000 kr men ligger oftast mellan 4 000-12 000 kr. De flesta av mina kunder beställer en imagebox eller 1-4 tavlor tillsammans med alla digitala filer. I slutändan kan din beställning blir lika mycket som en ny iphone eller en TV-apparat. Tänk på att du kommer att njuta av dina tavlor och album i många år framöver så det är en investering för lång tid framöver. (Långt efter din senaste TV-apparat eller iphone har lämnats in till återvinningen.)

Du binder inte upp dig till något i förväg. Du får se dina bilder och exempelprodukter innan du bestämmer någonting och du beställer bara det du älskar!

Ingår digitala filer?

Vid köp av tavlor från 30×30 cm så ingår en digital kopia av tavlans bild så du kan göra egna kopior till släkt och vänner. Du kan naturligtvis beställa alla digitala filer om du önskar. Inga digitala filer ingår i fotograferingspriset.

Hur bokar vi?

Slå mig en signal!

Lämna gärna din kontaktuppgifter via kontakta oss sidan så återkommer jag till dig! Jag försöker återkommer inom 1-2 dagar men får du inte svar slå mig gärna ett signal. Under högsäsongarna kan det ta upp till en vecka och jag tackar för ditt tålamod. Du når mig vardagar mellan kl 09:00-16:00 på 0760501808.

De uppgifter du lämnar via hemsidan behövs OM vi ska fortsätta med en bokning, men oroa dig inte, jag bokar inget tills vi har pratat.

Har du en tid på dagen där det är lättast att nå dig kan du ange det i formuläret. Jag ska försöka ringa upp dig då om jag kan.

Hur betalar vi?

Innan din fotografering betalar du fotograferingsavgiften mot faktura som jag mejlar tillsammans med din bokningsbekräftelse. Denna avgift är för att säkerställa din bokade tid och ska vara betald innan fototillfället. Du kan betala via din bank med BankGiro.

Dina bilder/produkter betalas på samma sätt efter din bildvisning. Du har även möjlighet till 30-dagars faktura eller räntefri delbetalning över 3,6 eler 12-månder via Svea Ekonomi.

När får vi se bilderna?

1-2 veckor efter din fotografering kommer du tillbaka till studion för att välja ut dina favoriter och beställa de produkter du önskar. När du går hem från din fotografering kommer du få en komplett produkt och priskatalog så att du i lugn och ro inför bildvisningen kan fundera på vad du vill göra med dina bilder.

Vad ska vi ha för kläder och rekvisita med oss?

När vi bokar din fotograferingstid på telefon kommer vi även prata om kläder så du får tips om vad blir bra på bild! Du får även ett dokument med ditt bekräftelse-email så du kan gå igenom det igen i lugn och ro.

Om det finns fler barn i familjen räcker en uppsättning kläder (då hinner vi även med familje- och syskon-bilder innan de blir trötta) men är det bara ett barn hinner vi med 1-2 ombyten.

All rekvisita du ser i bilderna på hemsidan är min. Jag har ett väldigt fint sortiment av pallar, korgar, stolar, fällar osv. Jag har ett litet men lyxigt sortiment av lånekläder för barn mellan 2-13 år. Jag har något mer för flickor än till pojkar. Jag har även några vackra handgjorde bebisplagg skapat just för fotograferingar runt 6-8 månader. När vi pratar på telefon så kommer vi prata om kläder. Du får hjälp!

instagram terri lindholm
facebook terri lindholm

Mårdvägen 9

146 38 Tullinge

 

Tel: 0760501808

Open weekdays 08:45-16:00

Sessions by appointment only