Fotograf Terri Lindholm

 

Gravid & Nyfödd

fotograferingar

hur ska vi föreverkliga

dina minnen?

Här kommer en liten steg-för-steg guide hur en gravidfotografering hos mig går till från bokning till beställning av bilder.

Hur går det till?

gravidfotograferingen

När din fototid är bekräftad får du ett mail med tips inför fotograferingen: Hur du kan förbereda dig och vad du kan ta med. Har du fler frågor är det bara att höra av dig!

 

När du kommer till studion går vi tillsammans igenom dina önskemål om bilder. Kanske har du gjort några skärmdumpar på favoritbilder som vi kan använda som inspiration, eller kanske vet du inte riktigt? Du gillar mina bilder och vill lita helt på mig att skapa vackra minnesvärda bilder av dig!

 

Jag rekommenderar att vi fotar en serie i en fin outfit som du tar med dig, en serie i underkläder samt en serie där vi 'skapar' med plagg/tyg från studion som rekvisita. Tillsammans väljer vi 2 olika bildstilar och sedan kör vi igång. Det blir ofta ett galleri med ca 20 unika bilder att välja mellan. Fotograferingen tar oftast 30-45 minuter.

 

Ska din partner vara med? Ingen problem! Vi tar bilder av er tillsammans och på dig själv. Har du barn som ska vara med? Ingen problem! Vi planerar din session tillsammans med 2 olika bildserier - den första blir med barnet/familjen. Sedan är det bäst om den andra föräldern tar barnet/en så vi kan fortsätta själva. Det blir svårt för oss att slappna av i den kreativa stunden när det finns andra på plats.

 

När vi är klara med fotograferingen tar vi några minuter att tillsammans titta på mitt produktsortiment (olika tavlor, folioboxar och albumlösningar) så du kan känna efter vad du fastnar för och kan föreställa dig i ditt hem. Du får gärna ta bilder med din telefon på de exemplar du gillar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag rekomenderar att vi fota en serie i en fin outfit som du tar med dig, en serie i underkläder samt en serie där vi 'skapa' med plagg/tyg från studion som rekvisita.

 

 

Denna bild är tagen med längd vacker tyg över egna underkläder.

HUR GÅR DET TILL?

NYFÖDDFOTOGRAFERINGEN

Vi börjar sessionen med att prata igenom dina eventuella önskemål, vilka bilder som du tycker bäst om. Ljusa, mörka, i korgar, händer, föräldrabilder, familjebilder, syskonbilder osv. Tillsammans skapar vi en plan för sessionen. Sedan kör vi! Vi låter bebisen styra tempot. Behöver de paus för blöjbyte, amning eller lite mys så pausa vi. Fotograferingen tar oftast 1-1½ timmar. Det är ingen som helst stress!

Bebisens säkerhet är A & O hos mig och jag jobbar alltid med bebisen på ett säkert sätt. Jag har fotat nyfödda sedan 2012 och har bra hand om de små.

 

När ska vi fota? Jag följer bebisens egen vilja när jag fotografera nyfödda och använder så naturlig posering som möjligt. Därför har vi ingen tidspress att fota inom de närmaste dagar efter förlossningen. Allt mellan 2-6 veckor går bra! (För att ta bilder på bebisar i väldigt poserade positioner behöver man fota bebisen innan de är ca. 10 dagar gammal då de fortfarande hålla ihop sin armar och ben, sover djupt för det mesta och protestera inte.) När bebisen har hunnit blir 2-4 veckor bruka de kunna fokusera sin blick utan att skela och vid 5-6 veckor är det ofta möjligt att få till ett svarsleende!

 

Syskonbilder går bra om syskon är minst 3 år. Det brukar vara mycket egen vilja i denna åldern och en del svartsjuka när bebisen får all uppmärksamhet på fotograferingen. Det är därför extra viktigt att ni alla komma ombytta och klara för att fotograferas i början av sessionen. Därefter är det bra om storasyskonet kan gå iväg med det ena förälder och slippa vara kvar i studion då det krävs lugn och ro för att få nyföddbilder. Om syskonet är under 3 år rekommenderar jag istället att vi väntar med syskonbilder tills bebisen kan sitta själv, i åldern 6-8 månader. Då har barnen hunnit få en egen relation till varandra. (En minisession för er bebis med syskon ingår i fotograferingsavgiften för nyföddfotograferingen!)

Du har även fått en guide med saker att tänka på inför din fotografering som förhoppningsvis ger dig svar på de flesta av dina frågor. Annars, bara hör av dig!

 

Under fotograferingen har du tid (när du hänger i soffan) att kika på mina produkter som finns. Direkt efter fotograferingen tar vi några minuter att tillsammans titta på mitt produktsortiment (olika tavlor och album) så du kan känna efter vad du fastnar för och kan föreställa dig i ditt hem. Du får gärna ta bilder med din telefon på de exemplar du gillar.

hur går bildbeställningen till?

Några dagar efter din fotografering får du en länk till en personlig galleri/webbshop där produkter och ett webbgalleri finns med bilderna från vår session. Du får se alla bilder som blir bra (gravidfotograferingen landa oftast runt 20 unika bilder, och nyföddsessionen blir oftast 30-45 bilder).

 

Du kan i lugn och ro hemma välja ut dina favoritbilder som du vill köpa. Minimumköpet är 3000 kr / fotografering. Galleriet är tillgängligt i 7 dagar med flera förmånliga paketerbjudande! Behöver du hjälp, kan du alltid ringa mig så hjälper jag dig gärna via telefon eller så bokar vi en tid i studion där du kan titta på produkterna samtidigt som du bestämmer vad du vill göra. Galleriet stängs automatiskt ner efter 7 dagar. Önskar ni beställa bilder efter det får ni boka en tid för att komma till studion för att lägga din beställning med ordinariepriser.

Börja gärna fundera redan innan din fotografering vad du vill göra med dina fina bilder. Vad du ska göra med dina bilder är kanske den viktigaste aspekten att tänka på när du planerar för en fotosession, men det är väldigt ofta som denna delen kommer sist. Att ha bilderna digitalt känns idag viktigt men med dessa superfina bilder som vi jobbat hårt för att ta fram förtjänar ett bättre öde än att bara samla damm på en hårddisk. =) Vem vet hur länge dem finns kvar där?

 

Jag föreslår att du ta en lite tur runt ditt hem och tänker på vart du skulle vilja ha lite mer glädje - i form av bilder på en byrå eller en personlig konstverk hängande på väggen.

 

Bilder som syns i ditt hem kan du njuta av varje dag! Du kommer inte kunna få samma känsla när du tittar på dina foton på en skärm!

BILDPRISER

En investering för livet

För mig som professionell fotograf är jag stolt över att kunna leverera helt färdiga produkter av högsta kvalite till mina kunder. De bilder du beställer nu är inte bara till dig, utan även till dina barn och barnbarn! Bilderna ska du få njuta av, ser och känner i många år framöver, inte bara ligger på en hårddisk som förvaras i en byrå. Det är inte ovanligt att det tar år att komma till skott med att hitta en leverantör och bestämma vad man ska göra med dina digitala bilder. Hos mig blir allting klart direkt!

 

Samtidigt, förstår jag att digitala bilder hjälper dig att dela dina bilder med din familj och vänner och skapa underbara presenter, så du kan naturligtvis även köpa digital bilder.

bildpaket

Med det i åtanke har jag skapat mina paketerbjudande med en kombination av vackra färdiga produkter och digitala bilder med väldigt fina erbjudande för dig som har bokat in flera fotograferingar. Dessa erbjudandepriser gäller vid beställning i webbshoppen inom 7 dagar efter att du får ditt galleriet skickat till din mejl. Beställer du ett av dessa paket vid både din gravid och din nyföddfotografering får du som bonus ALLA övriga bilder i dina gallerier som högupplösta digitala bilder.

 

Vill du istället välja produkter fritt från hela mitt sortiment kan du skapa ditt eget bildpaket (minimum beställning 3000 kr per fotografering).

aktuella paketerbjudande

presentation of populära produkter

Du får äkta hantverk av mig!

Jag producerar de flesta tavlor och förstoringar i min egen printstudio för det bästa kvalité. Kvalité kan inte jämföras med en vanlig fotolab. Jag använder samma teknik (printer, papper och bläck) som muséer och konstnärar använder för numrerade kopiering av konstverk. Andra produkter produceras av noggrant utvalda leverantörer som håller samma kvalité.

 

Alla färdigställda bilder får min konstnärliga redigering inklusive lätt retuschering av hud och hår.

TRIPLEX

Denna produkt är den perfekta inramningen av dina gravidbilder som du kan välja att ha framme på en bokhylla, byrå eller skrivbordet. Diskret och vackert.

 

En trippelvikt ”mapp” med dina tre favoritbilder (bilder i stående format). Tre porträtt tryckta på högkvalitativt papper med en slutfinish på matt papper eller med akryl. Akryl rekommenderas för kontrastrika bilder som gravidbilderna oftast är.

 

Det finns precis som till Folioboxen flera olika omslagsmaterial att välja mellan, textil, läder, mocka eller sammet. Du kan även lägga till tryck på framsidan på vissa av materialen.

 

Priser fr. 2500 kr

 

Triplex finns med specialpris när du köper tillsammans med ditt paket. Se 'Tillval' till paketerbjudanden.

 

FOLIOBOXEN

 

Folioxen är ett mycket flexibelt alternativt till det klassiska fotoalbumen. Den oehört vacker handgjorde boxen, i 20x25cm, är fylld med monterade bilder som kan tas ut och presenteras på flera sätt.

 

Du kan ha bilderna framme stående på bordstaffli (så bilderna lätt kan växlas).

 1. Du kan rama in bilderna för att skapa en fotovägg.
 2. Du kan ge bort några bilder (och behålla de flesta själv såklart!)

 

En Foliobox kan hålla 5-20 bilder och är handgjord mot beställning enligt dina önskemål. Du kan välja boxen i det stilrena standardutförande i ljusgrå eko-läder, eller välj själv efter din egen smal. Det kostar inget extra.
1. Du väljer material - ekoläder, linne, eko-mocka eller sammet.
2. Det finns en uppsjö av olika färger att välja mellan i de olika material.
3. Lägg till namn på boxen. + 200 kr

Beställer du denna i paket vid din gravidfotografering kan du fylla på med fler bilder under Barnets första år. Säg till bara så boxen produceras med rätt djupt.

Priser fr. 6 500 kr

Folioboxen finns i 2 paketerbjudande till extra fin pris!

väggkonst

TAVLOR

Tavlor med träram

Handgjorda tavlor färdiga att hänga på väggen. I den Klassiska tavlan är din förstoring monterad bakom passepartout och glas. I Husets tavlor är förstoringen monterad på syrafri foamboard och inramningen är utan glas. Helt reflexfritt.

 

Standardramarna är av äkta trä tillverkade i Sverige. Deluxramar finns mot tillägg och tillverkas mot beställning.

 

Priser, Husets tavlor med standard ram.

20x25 cm - 1150 kr

30x40 cm - 2650 kr

40x50 cm - 3950 kr

Fler storlekar finns

 

Standouts

Standouts är stilrena tavlor som påminner lite om canvas tavlor. Förstoringen är en tålig högkvalitets print med en vacker pearlstruktur, monteras på en mdf platta. De har en 15mm kant som finns i flera färger. Som standard har standouts svarta kantar, men de finns även i vit, valnöt, ek eller grå.

 

Standouts presenteras bäst tillsammans i grupp om minst 3 stycken eller flera. Välj bland mina mest populära grupper eller så hjälper jag dig gärna att planera en grupp utifrån storleken på dina väggar i hemmet.

 

Priser:

24x30 cm - 2350 kr

30x40 cm - 2850 kr

Fler storlekar finns

förstoringar & digitala bilder

Omonterade foto för egen inramning framkallade på högkvalitativt satinmatt papper.

Priser:

15x21 cm - 890 kr

20x30 cm - 1200 kr

 

Bildfiler för egen framkallning. Digitala bilder kan bara köpas i paket om 5 eller flera bilder. Det ingår en högupplöst version samt en version för mobilen.

Priser:

5 st fr. 3 950 kr

extra +850 kr/st

Alla 8 950 kr

Fotoböcker och album

En fotobok med alla dina favoritbilder samlade. Varje bok är designad efter dina bildval med plats för 20-40 bilder. En fin tidsdokument för familjen att samnlas runt och titta tillbaka i när åren går.

Priser fr. 4 900 kr

 

 

Minialbum är ett litet fint dragspelsalbum med 12 bilder! Den perfekta presenten!

 

Pris 1550 kr

3 för priset av 2!!

 

Gåvoprintar

 

Omonterade förstoringar för som du själv ramar in. Foton är pigmentbläcksförstoringar på högkvalitativt satinmatt papper.

15x20 cm 850 kr

20x20 cm 950 kr

20x25 cm 950 kr

20x30 cm 1200 kr

 

Tavlor

 

Tavlor färdig att stå på bordet eller hänga på väggen med Svensktillverkade ramar av äkta trä.

 

Klassisk inramning: Klassisk inramning med glass och syrafria passepartouter för livslång hållbarhet. Foton är en pigmentsbläcks print på satinmatt papper.

20x25 cm 1250 kr (utan passpartout)

30x40 cm 2950 kr

40x50 cm 4050 kr

50x50 cm 5250 kr

60x60 cm 5750 kr

50x70 cm 5750 kr

Husets inramning utan glass: Foton är pigmentbläcks print printat på en tålig luster papper sm sedan monteras på syrafria foamboard som ramas in utan glass - inga reflektioner.

20x25 cm 1150 kr

30x40 cm 2650 kr

40x50 cm 3950 kr

50x50 cm 4850 kr

60x60 cm 5550 kr

50x70 cm 5450 kr

 

Deluxramar

Det finns ett 50-tal olika träramar att välja mellan i deluxsortimentet. Dessa ramar är handgjorda mot beställning och kan göras i vilken storlek du vill. Alla tavlor kan uppgraderas till deluxram. 550 - 1500 kr / ram

Fler paket finns med alla digitala filer byggt på våra standouts, collagetavlor mm med alla digitala bilder. Eller bygga till egen paket med just det du vill ha.

Paket 2

fr. 6750 kr

 • 1 st tavla 40x50 cm
 • 2st 20x25 cm tavlor

Paketpris med:

 • 5 digitala bilder - 6750 kr
 • Alla digitala bilder - 9250 kr

Paket 1

5250 kr

 

1 st 30x40 cm förstoring

Paketpris med:

5 digitala bilder - 5250 kr

Alla digitala bilder - 7750 kr

Lägg till montering och inramning för 800 kr

Paket 3

fr. 7550 kr

 • 1st 50x50 cm tavla (1 bild eller collage)
 • 2st 20x25 cm tavlor
 • Alla digitala bilder

Paket 4

9950 kr

 • Fotobok ca 19x19 cm med alla dina favoritbilder

Paketpris med:

 • 5 digitala bilder - 7550 kr
 • Alla digitala bilder - 9850 kr

Kan man delbetala?

Absolut!

Som kund hos Lindholm Photography kan du ta upp till 12-månaders räntefri delbetalning på din bildbeställning via Svea Ekonomi! Välj mellan 4 flexibla alternativ: 30-dagars faktura, 3-månders, 6-månaders eller 12-räntefri delbetalning. Följ länken här för att testa hur mycket din köp summa skulle kosta i de olika prisplaner. (Ansöka inte tills du har lagt din bildbeställning). Läs mer här.

instagram terri lindholm
facebook terri lindholm

Mårdvägen 9

146 38 Tullinge

 

Tel: 0760501808

Open weekdays 08:45-16:00

Sessions by appointment only