Fotograf Terri Lindholm

 

Nyföddfotograferingar

hur ska vi föreverkliga

dina minnen?

Här kommer en liten steg-för-steg guide hur en nyföddfotografering hos mig går till från bokning till beställning av bilder.

HUR GÅR DET TILL?

NYFÖDDFOTOGRAFERINGEN

Vi börjar sessionen med att prata igenom dina eventuella önskemål, vilka bilder som du tycker bäst om. Ljusa, mörka, i korgar, händer, föräldrabilder, familjebilder, syskonbilder osv. Tillsammans skapar vi en plan för sessionen. Sedan kör vi! Vi låter bebisen styra tempot. Behöver de paus för blöjbyte, amning eller lite mys så pausa vi. Fotograferingen tar oftast 1-1½ timmar. Det är ingen som helst stress!

Bebisens säkerhet är A & O hos mig och jag jobbar alltid med bebisen på ett säkert sätt. Jag har fotat nyfödda sedan 2012 och har bra hand om de små.

 

När ska vi fota? Jag följer bebisens egen vilja när jag fotografera nyfödda och använder så naturlig posering som möjligt. Därför har vi ingen tidspress att fota inom de närmaste dagar efter förlossningen. Allt mellan 2-6 veckor går bra! (För att ta bilder på bebisar i väldigt poserade positioner behöver man fota bebisen innan de är ca. 10 dagar gammal då de fortfarande hålla ihop sin armar och ben, sover djupt för det mesta och protestera inte.) När bebisen har hunnit blir 2-4 veckor bruka de kunna fokusera sin blick utan att skela och vid 5-6 veckor är det ofta möjligt att få till ett svarsleende!

 

Syskonbilder går bra om syskon är minst 3 år. Det brukar vara mycket egen vilja i denna åldern och en del svartsjuka när bebisen får all uppmärksamhet på fotograferingen. Det är därför extra viktigt att ni alla komma ombytta och klara för att fotograferas i början av sessionen. Därefter är det bra om storasyskonet kan gå iväg med det ena förälder och slippa vara kvar i studion då det krävs lugn och ro för att få nyföddbilder. Om syskonet är under 3 år rekommenderar jag istället att vi väntar med syskonbilder tills bebisen kan sitta själv, i åldern 6-8 månader. Då har barnen hunnit få en egen relation till varandra. (En minisession för er bebis med syskon ingår i fotograferingsavgiften för nyföddfotograferingen!)

Du har även fått en guide med saker att tänka på inför din fotografering som förhoppningsvis ger dig svar på de flesta av dina frågor. Annars, bara hör av dig!

 

Under fotograferingen har du tid (när du hänger i soffan) att kika på mina produkter som finns. Direkt efter fotograferingen tar vi några minuter att tillsammans titta på mitt produktsortiment (olika tavlor och album) så du kan känna efter vad du fastnar för och kan föreställa dig i ditt hem. Du får gärna ta bilder med din telefon på de exemplar du gillar.

hur går bildbeställningen till?

Några dagar efter din fotografering får du en länk till en personlig galleri/webbshop där du får se se alla bilder från våra fotografering som blir bra (oftast 25-40 bilder). Du beställer hemifrån i lugn och ro! Behöver du hjälp eller råd, är det bara att ringa mig. Jag hjälper dig att hitta den bästa lösningen för din idé, din budget och ditt hem.

 

Galleriet är tillgängligt i 7 dagar. Önskar ni beställa bilder efter det får ni boka en beställningmöte i studion, på ordinaire arbetstid och ordinariepriser gäller. Du hittar priser för bilder nedan. Inga rabatter ges vid beställning efter galleriet har stängt.

 

Vad du vill göra med dina fina bilder? Jag föreslår att du ta en lite tur runt ditt hem och tänker på vart du skulle vilja ha lite mer glädje - i form av bilder på en byrå eller en personlig konstverk hängande på väggen. Är det tavlor som inredning i familjerummet, en fotovägg, mindre inramningar för sovrummen, fotoböcker eller digitala bilder för att lätt kunna skicka till familjen? Bilder som syns i ditt hem kan du njuta av varje dag! Samma känsla får du inte när du tittar på dina foton på en skärm!

 

Tänk dig - om bara några få veckor blir dina bilder färdiga att stolt visa upp i ditt hem!

Gåvoprintar

 

Omonterade förstoringar för som du själv ramar in. Foton är pigmentbläcksförstoringar på högkvalitativt satinmatt papper.

15x20 cm 850 kr

20x20 cm 950 kr

20x25 cm 950 kr

20x30 cm 1200 kr

 

Tavlor

 

Tavlor färdig att stå på bordet eller hänga på väggen med Svensktillverkade ramar av äkta trä.

 

Klassisk inramning: Klassisk inramning med glass och syrafria passepartouter för livslång hållbarhet. Foton är en pigmentsbläcks print på satinmatt papper.

20x25 cm 1250 kr (utan passpartout)

30x40 cm 2950 kr

40x50 cm 4050 kr

50x50 cm 5250 kr

60x60 cm 5750 kr

50x70 cm 5750 kr

Husets inramning utan glass: Foton är pigmentbläcks print printat på en tålig luster papper sm sedan monteras på syrafria foamboard som ramas in utan glass - inga reflektioner.

20x25 cm 1150 kr

30x40 cm 2650 kr

40x50 cm 3950 kr

50x50 cm 4850 kr

60x60 cm 5550 kr

50x70 cm 5450 kr

 

Deluxramar

Det finns ett 50-tal olika träramar att välja mellan i deluxsortimentet. Dessa ramar är handgjorda mot beställning och kan göras i vilken storlek du vill. Alla tavlor kan uppgraderas till deluxram. 550 - 1500 kr / ram

Fler paket finns med alla digitala filer byggt på våra standouts, collagetavlor mm med alla digitala bilder. Eller bygga till egen paket med just det du vill ha.

Paket 2

fr. 6750 kr

 • 1 st tavla 40x50 cm
 • 2st 20x25 cm tavlor

Paketpris med:

 • 5 digitala bilder - 6750 kr
 • Alla digitala bilder - 9250 kr

Paket 1

5250 kr

 

1 st 30x40 cm förstoring

Paketpris med:

5 digitala bilder - 5250 kr

Alla digitala bilder - 7750 kr

Lägg till montering och inramning för 800 kr

Paket 3

fr. 7550 kr

 • 1st 50x50 cm tavla (1 bild eller collage)
 • 2st 20x25 cm tavlor
 • Alla digitala bilder

Paket 4

9950 kr

 • Fotobok ca 19x19 cm med alla dina favoritbilder

Paketpris med:

 • 5 digitala bilder - 7550 kr
 • Alla digitala bilder - 9850 kr

vad kostar det?

För att få det bäste värde brukar mina kunder beställa någon färdig produkt samt ett paket med digitala bilder.

(Rabatter finns när du beställer båda digitala bilder och vissa färdiga produkter via webbshopen inom 7 dagar!)

 

Minimumköp 3000 kr

 

Betalning sker mot faktura.

 

De bilder du beställer nu är inte bara till dig, utan även till dina barn och barnbarn! En Investering för livet!

 

Bildpriser

 

Handgjorda produkter - ett äkta hantverk!

Alla mina produkter är handgjorde mot beställning! De flesta tavlor och förstoringar produceras i min egen printstudio för den absolut bästa kvalité. Det kan inte jämföras med ett vanligt fotolab. Jag använder samma teknik (printer, papper och bläck) som muséer och konstnärar använder för numrerade kopiering av konstverk. Andra produkter produceras av noggrant utvalda leverantörer som håller samma professionelt kvalité.

 

Bilder du får se i ditt galleri är redigerade men det sista steget, den konstnärliga steget i redigering och retuschering av hud och hår gör jag bara på de bilder som ska printas och levereras färdig till dig. Vid beställning av digitala bilder bestämmer du med eller utan denna sista steg.

FOLIOBOXEN

En Foliobox kan hålla 5-20 bilder och är handgjord mot beställning enligt dina önskemål. Den monterade bilden har en vit passpartout som standard men finns även som svart eller helt utan. Yttemåttet är ca. 20x25cm Har du bokat flera fotograferingar, te.x. under Barnets Första År eller Gravid & Nyfödd Special kan du samla bilderna från de olika sessioner i en box!

 

Matchande digitala bilder ingår vid köp av Foliobox

 1. Du väljer material - ekoläder, linne, eko-mocka eller sammet.
 2. Du väljer färg från 40+ möjliga
 3. Lägg till namn på boxen + 200 kr

 

Folioxen är ett mycket flexibelt alternativt till det klassiska fotoalbumen. Den oehört vacker handgjorde boxen, är fylld med monterade bilder som kan tas ut och presenteras på flera sätt.

 1. Du kan ha bilderna framme stående på bordstaffli (så bilderna lätt kan växlas).
 2. Du kan rama in enstaka bilder och ha i bokhyllan.
 3. Du kan skapa en fotovägg med många bilder.
 4. Du kan ge bort några bilder (och behålla de flesta själv såklart!)

Priser fr. 6 500 kr

väggkonst

TAVLOR

 

Tavlor med träram

 

Handgjorda tavlor färdiga att hänga på väggen. I den Klassiska tavlan är din förstoring monterad bakom passepartout och glas. I Husets tavlor är förstoringen monterad på syrafri foamboard och inramningen är utan glas. Helt reflexfritt.

 

Standardramarna är av äkta trä tillverkade i Sverige. Deluxramar finns mot tillägg och tillverkas mot beställning.

 

Priser, Husets tavlor med standard ram.

20x25 cm - 1150 kr

30x40 cm - 2650 kr

40x50 cm - 3950 kr

Fler storlekar finns

 

Standouts

 

Standouts är stilrena tavlor som påminner lite om canvas. De har en 15mm kant som finns i flera färger. Som standard har standouts svarta kantar, men de finns även i vit, valnöt, ek eller grå. Förstoringen är en tålig print med en vacker pearlstruktur, samma som används för Husets tavlorna.

 

Standouts presenteras bäst tillsammans i grupp om minst 3 stycken eller flera. Välj bland mina mest populära grupper eller så hjälper jag dig gärna att planera en grupp utifrån storleken på dina väggar i hemmet.

 

Priser:

24x30 cm - 2350 kr

30x40 cm - 2850 kr

Fler storlekar finns

 

Köp ett modul med minst 3 standouts och får upp till 20% rabatt!

TRIPLEX

Triplex är den perfekta inramningen av dina 3 favorita bilder som du kan ha framme på en bokhylla, byrå eller skrivbordet. Diskret och vackert.

 

En trippelvikt ”mapp” med dina tre favoritbilder (bilder i stående format eller kvadratsik format. Tre porträtt tryckta på högkvalitativt papper med en slutfinish på silk papper eller med akryl. Akryl rekommenderas för kontrastrika bilder som gravidbilderna oftast är.

 

Det finns precis som till Folioboxen flera olika omslagsmaterial att välja mellan, textil, läder, mocka eller sammet. Du kan även lägga till tryck på framsidan på vissa av materialen.

 

Priser fr. 2500 kr

 

Fotoböcker och album

Fotoböcker

En fotobok med alla dina favoritbilder samlade. Varje bok är designad efter dina bildval med plats för 20-40 bilder. En fin tidsdokument för familjen att samnlas runt och titta tillbaka i när åren går.

 

Priser fr. 4 900 kr

Minialbum

 

Minialbum är ett litet fint dragspelsalbum med 12 bilder! Den perfekta presenten! Finns med grå ekomocka eller rosa sammets omslag.

 

Pris 1550 kr /st

Köp 3 för priset av 2!

 

förstoringar

Omonterade foto för egen inramning framkallade på högkvalitativt satinmatt papper. Kvalité kan inte järmföras med en vanlig fotolab. Det är samma teknik muséer och konstnärar använder för numrerade kopiering av konstverk.

 

Priser:

15x21 cm - 890 kr

20x30 cm - 1200 kr

 

digitala bilder

Bildfiler för egen framkallning. Digitala bilder kan bara köpas i paket om 5 eller flera bilder. Det ingår en högupplöst version samt en version för mobilen.

 

Priser:

5 st fr. 3 950 kr

extra +850 kr/st

Alla 8 950 kr

 

barnfotograf stockholm,. porträttfotograf stockholm. syskonfotografering, familjefotofoto stockholm, babyfoto, nyföddfotografering stockholm, tullinge, terri lindholm, lindholm photography

Kan man delbetala?

Absolut!

Som kund hos Lindholm Photography kan du ta upp till 12-månaders räntefri delbetalning på din bildbeställning via Svea Ekonomi! Välj mellan 4 flexibla alternativ: 30-dagars faktura, 3-månders, 6-månaders eller 12-räntefri delbetalning. Följ länken här för att testa hur mycket din köp summa skulle kosta i de olika prisplaner. (Ansöka inte tills du har lagt din bildbeställning). Läs mer här.

instagram terri lindholm
facebook terri lindholm

Mårdvägen 9

146 38 Tullinge

 

Tel: 0760501808

Open weekdays 08:45-16:00

Sessions by appointment only