Fotograf Terri Lindholm

Nyföddfotografering

 

Dessa 1½- timmars sessioner är särskilt för nyfödda bebisar upp till 6 veckor gamla. Jag har skapat ett arbetsflöde med poser och ljussättningar som skapa en underbar serie av väldigt naturliga bilder som samtidigt minimumera kontakt med din nyfödda bebis. Dessa sessioner passar bebisar upp till 6 veckor så ni behöver inte stressa iväg er hemifrån så tidigt om ni inte känner för det. Det nya arbetssättet med väldigt naturliga bilder har blivit väldig uppskattade av mina kunder då de fånga den känsla på allt som är ny, liten och älskad.

 

Under den första tiden är din bebis mer lättposerat då hon sover djupt och kroppen fortfarande är formbar och hopkrupen som den varit i magen. Här kan vi ta de mysiga bilderna i en korg t.ex med armarna och benen ringlad ihop mot kroppen som om den ligger kvar i mammas mage. Vi foto även din bebis i era händer - dnär ditt blir större och större blir dessa bilder en påminelse av hur otroligt små de var! Ofta runt 10-14 dagar kommer din bebis börjar äta mer och kanske bebisens magen inte riktigt hinner med så får de lite ont i mage och har svårt att kommer till ro. Det kan vara svårt att fota din bebis i just denna fas. Vid 2-3 veckor har din bebis blivit starkare, mer vaken och kan nog fokusera sin blick utan att korsa ögonen. Vi får underbara bilder av dina vaken bebis! Vid 5-6 veckors tid är din bebis ännu mer vaken, kan ge bra ögonkontakt med kameran och har vi tur kommer din bebis visa sin vacker svarsleende!

 

I min fin studio finns allt som behövs för en lyckad fotografering. Jag har ett stort sortiment av bakgrunder och fotorekvisita särskilt för nyföddfotograferingar som filtar, pälsar, hinkar och skålar! Men oftast är det avskalat det mest uppskattat. Du behöver inte ta med någonting förutom den vanliga skötväskan. Bebisen kommer fotograferas huvudsakligen i en täckt blöja.

Priser & Bokning

Priser & Bokning

Fotograferingsavgift

1500 kr

 

Nyföddfotograferingar sker bara på vardagar. Inga bilder ingår i fotograferingsavgiften. Alla bilder köps separat.

 

I fotograferingsavgiften ingår:

  • Planeringen inför fotograferingen utifrån dina önskemål via mail eller telefon
  • ca. 1-1½ timmar fotografering i studion
  • Lån av rekvisita (fällar, korgar, leksaker, filtar etc)
  • Fri ombokning vid sjukdom
  • Webbshop/webbgalleri tillgänglig i 7 dagar där du väjla ut de bilder du vill köpa
  • Erbjudande med rabatterade bildpaket finns vid köp i webbshopp/ webbgalleri.

Läs mer om priserna och hur det går till här.

Jag vill boka, hur gör jag?

 

Du bokar genom att kontakta mig med via formuläret nedan :)

 

Kom gärna med förslag på några dagar som kan passa dig så underlättar det vid bokning. Fototiderna finns de flesta vardagar kl 10:00 alt 13:00.

Fotograferingsavgiften

1 500 kr

Fotografering ta upp till 2½ timmar och sker på vardagar. Fokuset i dessa sessioner är på den nykomna lilla bebisen.

Det ingår inga bilder, filer eller produkter i fotograferingsavgifterna. Dessa köper du separat vid din bokade bildvisning som sker 1-2 veckor efter din fotografering (ser nedan). Du kan läsa mer om bildpriser här.

Det som ingår i fotograferingsavgiften

Planering av din fotografering, telefonrådgivning om kläder osv.

Fotografering

Lån av rekvisita i studion

Personligt bildvisningsmöte i studion

Det ingår inga bilder, filer eller produkter i fotograferingsavgifterna.

FAQs

Hur går fotograferingen till?

Mina nyföddafotosessioner tar oftast runt 2-2½ timmar i studion (en halv timme till om vi ska ta familje/syskonbilder). När din bebis har somnat (efter hon har fått en bra måltid och lite kärlek från er) kan jag lägga henne på min särskilda nyföddfotograferings-station där jag kan posera henne i olika positioner. Några bebiser poseras lätt, andra är lättstörd. Några bebisar älskar att ligga på magen och andra inte. Jag 'lyssnar' till din bebis så hon är alltid bekväm.

Mitt mål är att få så stor variation i bilderna med olika setups med din bebis sovande och vaken. Jag har allt som behövs.

Jag kommer att visa dig runt 20 färdig-redigerade bilder på din bildvisning.

Får syskon vara med?

Absolut!

Vid nyföddfotografering kostar det 750 kr extra att ha extra tid (30-40 minuter) till familje och syskonbilder. Syskonet måste då vara minst 3 år. Med både gravid- och nyföddfotografering rekommenderar jag att en annan vuxen är med för att ta hand om syskon när vi är klara med just deras bilder så vi kan fokusera på fotografering av mamma och den lille bebisen.

Vad händer om barnen blir sjuka? Får jag boka om?

Självklart!

Tveka inte att höra av dig om barnen blir sjuka så att vi kan boka om tiden. Det blir aldrig riktigt bra med snoriga eller febriga barn. Det ska vara en rolig upplevelse och vackra bilder för hela livet. Hellre bokar vi om än att du får bilder som inte speglar ditt glada barn.

Hur mycket kostar det?

Priset för fotograferingen är från 1 500 kr och bilderna är utöver det.

Priset på varje bildbeställning är unik då alla kunder har olika smak och förutsättningar. Slutpriset varierar från 4 000 kr – 25 000 kr men ligger oftast mellan 4 000-12 000 kr. De flesta av mina kunder beställer en imagebox eller 1-4 tavlor tillsammans med alla digitala filer. I slutändan kan din beställning blir lika mycket som en ny iphone eller en TV-apparat. Tänk på att du kommer att njuta av dina tavlor och album i många år framöver så det är en investering för lång tid framöver. (Långt efter din senaste TV-aparat eller iphone har lämnats in till återvinningen.)

Du binder inte upp dig till något i förväg. Du får se dina bilder och exempelprodukter innan du bestämmer någonting och du beställar bara det du älskar!

Ingår digitala filer?

Vid köp av tavlor från 30×30 cm så ingår en digital kopia av tavlans bild så du kan göra egna kopior till släkt och vänner. Du kan naturligtvis beställa alla digitala filer om du önskar. Inga digitala filer ingår i fotograferingspriset.

Hur bokar vi?

Slå mig en signal!

Lämna gärna din kontaktuppgifter via kontakta oss sidan så återkommer jag till dig! Jag försöker återkommer inom 1-2 dagar men får du inte svar slå mig gärna ett signal. Under högsäsongarna kan det ta upp till en vecka och jag tackar för ditt tålamod. Du når mig vardagar mellan kl 09:00-16:00 på 0760501808.

De uppgifter du lämnar via hemsidan behövs OM vi ska fortsätta med en bokning, men oroa dig inte, jag bokar inget tills vi har pratat.

Har du en tid på dagen där det är lättast att nå dig kan du ange det i formuläret. Jag ska försöka ringa upp dig då om jag kan.

Hur betalar vi?

Innan din fotografering betalar du fotograferingsavgiften mot faktura som jag mejlar tillsammans med din bokningsbekräftelse. Denna avgift är för att säkerställa din bokade tid och ska vara betald innan fototillfället. Du kan betala via din bank med BankGiro.

Dina bilder/produkter betalas på samma sätt efter din bildvisning. Du har även möjlighet till 30-dagars faktura eller räntefri delbetalning över 3,6 eler 12-månder via Svea Ekonomi.

När får vi se bilderna?

1-2 veckor efter din fotografering kommer du tillbaka till studion för att välja ut dina favoriter och beställa de produkter du önskar. När du går hem från din fotografering kommer du få en komplett produkt och priskatalog så att du i lugn och ro inför bildvisningen kan fundera på vad du vill göra med dina bilder.

Vad ska vi ha för kläder och rekvisita med oss?

När vi bokar din fotograferingstid på telefon kommer vi även prata om kläder så du får tips om vad blir bra på bild! Du får även ett dokument med ditt bekräftelse-email så du kan gå igenom det igen i lugn och ro.

All rekvisita du ser i bilderna på hemsidan är min. Jag har ett väldigt fint sortiment av pallar, korgar, stolar, fällar osv. Jag är själv väldigt förtjust i familjebilder med nästan naken nyfödda bebis mot en mörk bakgrund. Dessa bilder blir finaste när ni föräldrar har svarta kläder på er.

instagram terri lindholm
facebook terri lindholm

Mårdvägen 9

146 38 Tullinge

 

Tel: 0760501808

Open weekdays 08:45-16:00

Sessions by appointment only